Bongasin Pullahiireltä herkullisen kuuloisen pullaohjeen, jota oli kovasti kommenteissakin kehuttu. Vaikutti niin hyvältä, että pitihän sitä itsekin pieni satsi testata. Ei ollut turhaan kehuttu ohje, nämä oli superhyviä!
Pullataikina
2 dl Flora vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia
Voiteluun
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi (ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 225 asteessa 7-8 minuuttia.
Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.
Pullataikina
2 dl Flora vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia
Voiteluun
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi (ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 225 asteessa 7-8 minuuttia.
Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.
Kommentit
Lähetä kommentti