Siirry pääsisältöön

Manoffee

 
Siis Banoffeen mansikkaversio. Tiiä nyt sitte mikä se virallinen nimitys on, mutta tulipahan kokeiltua yhtä kaikki! Sain pari purkkia kondensoitua maitoa (kiitos kisko!) ja piti sitte tehä oma -offee kokeilu. Rumahan siitä tuli, mutta hyyvän makunen. Ei se näkö, ei se koko... Kinuski on aika makeaa, mutta sokerihiirenä ite ainakin tykkäsin. Ois pitäny varmaan antaa vielä kauemmin jähmettyä noiden keksireunojen, meinas mureta käsiin koko hoito. Kinuskin keittelin mikrossa ja hyvin onnistu. Mulla ei oo vertailukohtaa siihen, miltä kattilassa monta tuntia keitetty kinuski näyttää, mutta tuskin kokeilen sitä vastaisuudessakaan kun onnistu mikroversionakin.

Pohja
300 g Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
3 dl kermaa
vaniljasokeria
mansikoita

Murskaa Digestivet ja sekoita rasvasulan kanssa. Painele seosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään. Tämä kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin, niin pysyy paremmin kasassa. Avaa maitotölkki ja kaada sisus isoon mikronkestävään kulhoon. Keitä täydellä teholla 5-6 min välillä sekoittaen. Varo, ettei seos kiehu yli. Vähitellen maito sakenee kinuskiksi, itse keitin aika tarkkaan 6 minuuttia ja koostumus oli sopivan paksu.

Levitä kinuski keksipohjalle, pilko päälle mansikoita. Levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja kermavaahdolla. Itse laitoin kaksi kerrosta mansikkaa ja söhersin nopeasti kermavaahtoa päälle, en käyttäny Flora Vispiä, niin meinaspa taas lötsähtää kerma ennen aikojaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R