Siirry pääsisältöön

Wieniläiset suklaasormet

Vaihteeksi suklaista leivottavaa pursotuskeksien muodossa. Nämä oli kyllä hyviä ja suhteellisen helppoja pursottaa pienen alkukankeuden jälkeen. Taikinahan lämpenee käsissä pursottelun edetessä ja homma helpottuu, mutta ainaki tämän kokoisella testitaikinalla ehti just päästä pursottelun makuun ku taikina jo loppu. Joka tapauksessa hyviä ovat!


Alkuperäinen ohje on Kokeilevasta keittiöstä. On näitä muuallakin tehty, mutta tuolta bongasin. Jossain ohjeessa sanottiin, että tuosta tuosta tulee 30 pikkuleipää, mutta itse tein todellakin PIKKUleipiä ja niitä tuli n. 70 kpl. Mun mielestä suklaakeksien pitää olla pieniä, jotta voipi syyä usiamman. :) Niin, ja tässä on hyvä munaton pikkuleipä, jos joskus tarttee semmosta reseptiä.


125 g voita tai margariinia
reilu 1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä (korvasin perunajauhoilla)
75 g tummaa suklaata
1/4 - ½ dl maitoa
100-150 g suklaata koristeluun

Vatkaa rasva ja tomusokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Hämmennä sekaan vielä sulatettu suklaa ja tarvittaessa maitoa sen verran, että taikina on sopivaa pursotteluun. Pursota pellille pikkuleipiä. Jätä leviämisvaraa, sillä ne nousevat. Paista 175-200 asteessa 12-15 min. Itse pursottelin 5 mm tyllalla ja paistoin 175 asteessa noin 10 min. Kasta jäähtyneiden pikkuleipien päät suklaassa, maun mukaan joko tummassa tai vaaleassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R