Vaihteeksi suklaista leivottavaa pursotuskeksien muodossa. Nämä oli kyllä hyviä ja suhteellisen helppoja pursottaa pienen alkukankeuden jälkeen. Taikinahan lämpenee käsissä pursottelun edetessä ja homma helpottuu, mutta ainaki tämän kokoisella testitaikinalla ehti just päästä pursottelun makuun ku taikina jo loppu. Joka tapauksessa hyviä ovat!
Alkuperäinen ohje on Kokeilevasta keittiöstä. On näitä muuallakin tehty, mutta tuolta bongasin. Jossain ohjeessa sanottiin, että tuosta tuosta tulee 30 pikkuleipää, mutta itse tein todellakin PIKKUleipiä ja niitä tuli n. 70 kpl. Mun mielestä suklaakeksien pitää olla pieniä, jotta voipi syyä usiamman. :) Niin, ja tässä on hyvä munaton pikkuleipä, jos joskus tarttee semmosta reseptiä.
125 g voita tai margariinia
reilu 1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä (korvasin perunajauhoilla)
75 g tummaa suklaata
1/4 - ½ dl maitoa
100-150 g suklaata koristeluun
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä (korvasin perunajauhoilla)
75 g tummaa suklaata
1/4 - ½ dl maitoa
100-150 g suklaata koristeluun
Kommentit
Lähetä kommentti