Siirry pääsisältöön

Pasteijat


Tänä torttu- ja voitaikinaleivonnaisten kulta-aikana pitää aina tehä kaikenlaisia väännöksiä niiden perinteisten joulutorttujen rinnalle. Jos luumuhillo tulee jo korvista ulos, kantsii kokeilla tämmöstä suolasta versiota, nämä nimittäin on yksinkertasen hyviä. Täytteeseen kävis mainiosti joku kivasti maustettu tuorejuusto, mutta ite käytin rahkaa paremman puutteessa. Makuun se ei juurikaan vaikuta, mutta se sitoo noita kinkku- ja paprikakuutioita, että pysyy pasteija paremmin kasassa.

Näin koeviikon alla ku ei ehi eikä jaksa mitään isompaa vääntää ja kuitenki pitää jotain saaha tehä, niin kasvaa tämä helpot-hyvät-nopeat kategoria.. Nämä sopis muuten hyvin johonki pikkujouluihin tms. pikkusuolasiksi, vähällä vaivalla saa tehtyä isommanki satsin.

30 pientä pasteijaa
5 levyä lehtitaikinaa (tai voitaikinaa)
175g palvikinkkua
½ paprika
2 reilua rkl maitorahkaa
juustoraastetta
voiteluun kananmuna

Kauli taikinalevyjä ohuemmaksi. Vedä veitsellä levyjen keskelle viiltoja. Kuutioi kinkku ja paprika ja sekoita joukkoon rahka. Levitä täytettä viiltojen kohdalle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Taita reunat keskelle, kostuta liitoskohtaa hiukan vedellä. Leikkaa viiteen osaan, asettele viiltopuoli ylöspäin pellille, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 10-12 min.



Jotakuinkin haaleissa kuvissa esitetyllä tavalla tehden tulee valmista. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R