Talvella sattuu aina joskus omppusatsi olemaan vähän pahemman makunen, tai mauttomampi. Tai sitte pakkanen ehtii purasta pitkällä automatkalla, vaikka kuin kulettas omput takapenkillä. Tässä omppujen tuhoamisresepti, ja turha kai sanoa, että kyllähän ne NÄIN maistuu ihan erilailla... Ohje mukailtu Pastanjauhajien omenamunkkireseptistä.
Taikina
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
200 g margariinia
1 kananmuna
Täyte
5-7 omenaa
kanelia
sokeria
siirappia
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään ja nypi joukkoon rasva. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele sekaan kanelia ja sokeria ja valuta päälle siirappia. Painele 2/3 taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle täyte ja painele lopputaikina täytteen päälle. (Voitele munalla.) Paista 250 asteessa 5 min, laske uunin lämpötila 170 asteeseen ja paista vielä n. 30 min. Tarjoa vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti