Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta, perusherkkua ja niiin hyvää. Ohjeen pohja Martsun keittiöstä, täytteen kans sovelsin. Laitan kuitenki tuon alkuperäsenki talteen, vois joskus kokeilla niinki. Ite siis laitoin vaan mustikoita ja pari rkl perunajauhoja nestettä sitomaan.
Pohja 27 cm vuokaan
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte5 dl mustikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
Valmista aluksi täyte. Sekoita perunajauhot veteen kattilassa ja lisää mustikat ja sokeri. Lämmitä kiisseliä liedellä kunnes se on paksua. Anna kiisselin jäähtyä ja tee sillä aikaa taikina.
Sekoita margariini ja sokerit keskenään. Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Vaivaa taikina kädellä kiinteäksi. Painele osa taikinasta vuoan pohjaan ja reunoille, lisää täyte ja painele päälle loppu taikina. Jos haluaa värkätä ja hienostella, taikinasta voi ensin kaulia levyn, ottaa piirakkavuoalla siitä sopivan kannen ja painella sitten lopun taikinasta vuokaan, täyttää ja nostaa kannen päälle. Paista noin puoli tuntia 200 asteessa. Tarjoile, ylläriylläri, vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
1 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
Valmista aluksi täyte. Sekoita perunajauhot veteen kattilassa ja lisää mustikat ja sokeri. Lämmitä kiisseliä liedellä kunnes se on paksua. Anna kiisselin jäähtyä ja tee sillä aikaa taikina.
Sekoita margariini ja sokerit keskenään. Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Vaivaa taikina kädellä kiinteäksi. Painele osa taikinasta vuoan pohjaan ja reunoille, lisää täyte ja painele päälle loppu taikina. Jos haluaa värkätä ja hienostella, taikinasta voi ensin kaulia levyn, ottaa piirakkavuoalla siitä sopivan kannen ja painella sitten lopun taikinasta vuokaan, täyttää ja nostaa kannen päälle. Paista noin puoli tuntia 200 asteessa. Tarjoile, ylläriylläri, vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti