Laktoosittoman ja gluteenittoman suklaakakun tein samalla peruspohjalla kuin Vanilja-mustikkakakun. Hyvää tuli tästäkin, ainakin täytekuppi tuli tarkkaan rapattua ihan tekijän toimesta kun kakku (kakkurupeaman viimeiseksi tehty) oli onnellisesti kaapissa... Kuva on taas normikakusta, kun en ehtinyt kamalasti kuvailemaan. Muuten oli kuvankaltainen koristelu, paitsi sokerihelmien tilalla kukilla oli suklainen keskusta, sokerihelmissä kun on vehnätärkkelystä. Laktoositonta ja gluteenitonta suklaatakaan en tiedä kuin Brunbergin tumman. Voi niitä olla muitakin, mutta tuota myydään ihan normimarketeissa, joten on helppo vaihtoehto. Kakun vanilja taittaa tumman suklaan makua niin, että se maistunee niillekin, jotka ei kuulu meihin tummaa suklaata rakastaviin.
2 kananmunaa
1 dl sokeria
50g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl tummaa kaakaojauhetta
6 dl laktoositonta vispikermaa
500 g vaniljanmakuista soijarahkaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
200 g Brunbergin tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 iso rkl vettä
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Paista 175 asteessa n.7 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Kananmunapohjan sijasta voi käyttää gluteenittomista, tummista kekseistä ja margariinista tehtyä pohjaa.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka kevyesti öljyllä (alle tl riittää). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, sokerit, sulatettu suklaa ja kiehuvan kuumaan veteen liotettu liivate. Laita pohja vuokaan ja ripsauta päälle kostukkeeksi vähän vettä. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä ja koristele. Itse käytin koristeluun samaista suklaata ja sokerimassasta tehtyjä kukkasia.
Kommentit
Lähetä kommentti