Kuva on hämäystä, mutta erikoisversio häiden valkosuklaa-mustikkajuustokakusta näytti koristuksia lukuunottamatta kutakuinkin samalta kuin aidosti suklainen kaverinsa.
Pohja 24 cm vuokaan
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
50 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
6 dl laktoositonva vispikermaa
500 g vaniljanmakuista soijarahkaa
2 rkl aitoa vaniljasokeria
0,25 dl sokeria
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
4-5 dl mustikoita
1,25 dl hyytelösokeria
2,5 dl vettä
tilkka tummaa mehutiivistettä (esim. mustaherukkamehu)
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Vatkaa kananmunat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi kananmunavaahtoon. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n.7 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Kananmunapohjan sijasta voi käyttää gluteenittomista kekseistä ja laktoosittomasta margariinista tehtyä pohjaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja veteen liotettu liivate. Pingota pestyn vuoan pohjalle uusi leivinpaperi ja öljyä vuoka kevyesti. Laita pohja vuokaan ja ripsauta sormilla päälle tilkka vettä kostukkeeksi. Kaada täyte päälle ja anna hyytyä.
Kaada hyytyneen täytteen päälle mustikat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää sekaan hyytelösokeri ja keitä kirkkaaksi liemeksi. Lisää mehu. Anna jäähtyä hetki ja kaada nopeasti mustikoiden päälle. Anna hyytyä. Koristele vaikkapa sokerimassasta (marsipaanissa on vehnätärkkelystä) tehdyillä koristeilla. Itse laitoin reunoille sokerimassalehtiä. Sitten kun joku keksii laktoosittoman ja gluteenittoman valkosuklaan, voi kakun koristella sillä. :)
Kommentit
Lähetä kommentti