Siirry pääsisältöön

Täytetyt pikkuleivät


Nämä pikkuleivät pääsivät hääjuhlien kahvipöytään. Tavallisen, vaaleiden pipareiden ohjeen lainasin Merjan leivonta- ja askartelublogista. Täytteeksi laitoin valkosuklaata ja kuningatarhillon ja vadelmamarmeladin sekoitusta. Valkosuklaa toimi paitsi makuna, myös liimana keksien välillä. Halusin keksien välistä pilkottavan valkoisen täytteen punaisen hillon sijasta, siksikin päädyin valkosuklaaseen. Sen verran onnistuin muutaman töhrimään, että sain maistaakin ja hyviä olivat!

Niin, ja jos joku on törmännyt jossain pehmeisiin hopeahelmiin, niin vinkatkaapa. Helmet on kyllä kivan näköisiä, mutta inhottavan kovia, jos sattuvat hampaiden väliin. Pehmeitä kultaisia oon nähny, mutta hopeisia en...

Vaaleat piparit (n. 100 kpl keksipohjia)
250 g voita
3 dl (250g) sokeria
3 keskikokoista kananmunaa
8 dl (500g) vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria (käytin aitoa vaniljasokeria 2 tl)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vaahdottaen massaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään. Ota taikinasta pieni pala, kaulitse ohueksi levyksi käyttäen apuna hiukan vehnäjauhoja. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa, uuniin toiseksi alimmalla tasolla 7-12 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, vaaleat pikkuleivät palaa reunoista helposti. Minä paistoin meidän uunilla keskitasossa 5-7 minuuttia.

Pursota joka toisen jäähtyneen keksipohjan päälle valkosuklaasta rinkula. Täytä rinkulan keskus hillolla ja paina päälle toinen puoli. Koristele vaikkapa valkosuklaaspritsauksin. Täytä keksit mahdollisimman lähellä tarjoilupäivää ja säilytä viileässä.


Valkoinen täytereunus huonossa iltavalossa. Näitä värkkäilin 200 kpl. Sarjatyönä tulivat nopeasti, eniten aikaa vei keksipohjien teko ja paisto.

Kommentit

  1. Todellakin oot värkkäillyt, viitsinyt ja nähnyt noin paljon vaivaa! Ihanan pehmeitä olivat, ja hyvän makuisia kuin näköisiä! Tinttara muuten tykkäs kovasti kovista helmistä.;)

    VastaaPoista
  2. Joo näistä ei, tosiaan, tuukaan semmosia kovia rouskutuskeksejä. Enemmänki ku jotain minileivoksia. :) Hih, voin kuvitella tinttaran helmien kimpussa, meilläki niitä kuopusveli vetelis purkista suoraan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R