Siirry pääsisältöön

Koristellut vaahtokarkit ja uunissa paahdetut toverinsa


Vaikkapa lasten synttärijuhlissa kauppansa tekevät varmasti koristellut vaahtokarkit. Sulata suklaata, kasta vaahtokarkit siinä ja ripottele päälle nonparelleja, stösseleitä, suklaarouhetta...

Edellinen kuva on vanha, tuoreempi kehno räpsy vie viimeviikkoisen syysloman tunnelmiin:

 

Päältä rapea, sisältä pehmeä, tulikuuma ja venyvä: mikään ei voita aidon tulen ääressä nuotiolla tai takassa tikunnokassa paahdettua vaahtokarkkia. Aina ei kuitenkaan pääse nuotiolle, eikä keittiön lattialle kehtaa notskia sytyttää. Tuikkukin on niiiin hidas ja tehoton paahtaja. Tällaisena epätoivon iltana ei muuta kuin googl googl ja tulos tämä: Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogin ohje. Jippi-ja-huu! Vaahtokarkkeja nimittäin voi paahtaa näinkin:

Ota pala foliota ja levitä ritilän päälle. Öljyä folio kevyesti esimerkiksi muutamalla auringonkukkaöljypisaralla. Asettele foliolle vaahtokarkkeja. Laita 225 asteisen uunin keskitasolle grillivastuksen alle 2-5 minuutiksi. Kutsu perhe ja naapurit koolle ihailemaan uunissa tapahtuvaa jännitysnäytelmää (sikäli kuin uunin valo on terve ja toimintakuntoinen): ne paisuvat, muuttuvat kullanruskeiksi, ne paahtuvat! Ota ritilä uunista todetaksesi, että ne myös maistuvat. Slurpsnam.

Nämä eivät voita nuotiotikkupaahdettuja, mutta tulevat hyvänä kakkosena!

Kommentit

  1. Onpa kyllä niin herkun näköisiä, että noitahan vois seuraaviin lasten synttäreihin tehdä. =) noita kasta suklaaseen -juttuja, ne kuulostaa hyvältä.=)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R