Siirry pääsisältöön

Pätkis-valkosuklaakakku


Kevätlöisen tämänpäiväistä pöytelöistä koristi suklainen, erittäin maistuvainen kakkuloinen, joka lunasti paikkansa kategoriassa lemppariherkkuloiset. Kakkuloinen otti osumaa päällänsä olleesta folioisesta ja kolahti vielä jääkaappiloisen hyllylöisen reunaloiseen. Ei siis kovin edustuskelpoinen yksilö, mutta ehkäpä oma huolimattomuus johtui sen tulevasta sijoituspaikasta: oman porukan massuloisista tavallisessa kaffepöytälöisessä. Ja mitäpä sitä suotta fotosoppailemmaankaan, minä ku en noitten valokuvakauppaloisten päälle niin kauheasti jaksa ymmärtää.

Kevätlöistä vaivaa kiirelöinen. Syötyä tulee usein, leivottua harvemmin, bloggailtua hyvin satunnaisesti. Blogiruokapöytä on siis melkoisen kurja ja köyhä, mutta vasen sivupalkki kertokoon edelleen kaiken olennaisen postaustavoitteista ja -tahdista. Tässäpä ohjeloista, ihan omasta suklaisen rahkaloisesta päästäni. Samankaltaisia (ohjeloisia) tosin varmasti liikuskelee netin syövereissä muitakin.

24 cm:n vuokaan:
350 g kaurakeksejä
125 g margariinia

4 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
300 g vaniljarahkaa
140 g pätkiksiä
130 g valkosuklaata
6 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan sulatetut pätkikset, 250 g maitorahkaa ja kolme liivatelehteä. Kaada vuokaan ja anna hyytyä hetki. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa, vaniljarahka, loput maitorahkasta ja kolme liivatelehteä. Kaada vuokaan ja anna hyytyä.


Hyvelöistä kevätlöistä, 
aurinkoista,
keltaloista,
iloa ja muuta moista! 

Kommentit

  1. sun reseptipostauksia lukee aina huvikseen vaikkei olis mielessäkään ryhtyä leipomaan.:) haaskaa kevättä sullekans! :)

    VastaaPoista
  2. Molemmat uppoaa kyllä ihan kympillä, sekä jutut että kakut. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R