20. tammikuuta 2014

Kotitekoinen mysli


Olen myslikranttu: kaupan mysleissä on aina jotain vikaa. Suurin osa mysleistä on kuorrutettu sokerilla. Pähkinämyslissä on liian vähän pähkinää ja hedelmämyslissä liian vähän hedelmää. Kuitumyslissä on liian vähän makua ja muromysli on uinut rasvassa ja sokerissa. Fitness-myslissä on keinotekoisia proteiinipalleroita ja luomumysli on liian kallista. Xtra-myslissä on pelkkiä pikakaurahiutaleita ja Lidl-myslin hiutaleet ovat peräisin moottoritienvarsipellolta. Noin niin kuin kärjistettynä. Siispä tein itse myslini. Tuli hyvää, itselleni sopivaa, oikein oivaa ja melkein liiankin makoisaa! Reseptiä on helppo muokata mieleisekseen, suluissa vinkkejä. Ensimmäinen myslikokeiluni sisälsi suurin piirtein seuraavaa:

5 dl kaurahiutaleita, niitä oikeita isoja, ei pika-!
5 dl ruishiutaleita
1,5 dl kauraleseitä (ruisleseitä)
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl pähkinäsekoitusta (hassel-, saksan-, cashew- ja parapähkinöitä)
0,5 dl kuorittuja manteleita
(siemeniä: auringonkukan-, kurpitsan-, pinjan-...)

2 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa (+ muita mausteita)

1,5 dl rusinoita
(+kuivattuja hedelmiä, marjoja ym.)

Sekoita hunaja, oliiviöljy ja mausteet keskenään. Jos hunaja on jämäkkää, lämmitä seosta hiukan sekoittamisen helpottamiseksi. Paloittele pähkinät ja mantelit sopiviksi paloiksi. Sekoita hiutaleet ja pähkinät keskenään ja pyörittele joukkoon hunaja-oliiviöljyseos. Levitä seos tasaisesti pellille. Paahda 150 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele seosta useaan kertaan paahtamisen aikana. Varo pähkinöiden palamista! Kun seos on saanut kauttaaltaan vähän väriä pintaansta, on se valmista.

Sekoita paahtuneen myslipohjan sekaan kuivatut hedelmät/marjat.


Jos haluat myslisi blogiisi, kuvaa tuotoksesi heti. Myslin pinta purnukassaan kun on kovin vajenevainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti