3. helmikuuta 2014

Ahvenanmaan pannukakku


Pannukakku. Hmh. Ei sitä paisteta pannulla. Eikä se kyllä näytä kakultakaan. Toinen hmh.

Ahvenanmaan pannukakku. Siinä on puuroa, riisi-sellaista tai mannaa. Perinteisessä Ålands pannkak...pannarissa on kai myös kardemummaa, mutta itse haluan pitää pullan ja pannarin erillään ja jätän mausteen pois.

Pala kakkua, pannusellaista från Åland, nököttää kuvassa kera kreikkalaisen jogurtin. Ja kera kivettömän vadelmahillon, joka on tietysti itse keitetty omin kätösin poimituista marjoista.

Ei hyvää.
Vaan kerrassaan herkullista!

Pellillinen
nokare voita
1 dl puuroriisiä
3 dl vettä
7 dl maitoa

2 tl suolaa (tai maun mukaan)
loraus hunajaa tai reilu ropsaus sokeria
3 kananmunaa
n. 2 dl vehnäjauhoja

toinen nokare voita

Kuullota riisi voissa. Lisää vesi ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää lämmitetty maito ja anna kiehua melkein kypsäksi, noin parikymmentä minuuttia. Mausta hiukan jäähtynyt puuro, lisää kananmunat ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi.

Laita voinokare pellille ja pelti 225 asteiseen uuniin. Anna voin sulaa, kaada taikina voisulan päälle ja paista noin 30 minuuttia.

Pannukakun voi hyvin pakastaa. Pienempi erä paistuu kätevästi piirakka- tai uunivuoassa.

1 kommentti: