1. huhtikuuta 2014

Marjaisen banaaninen riisipuuro


Aamupalan täytyy olla sellainen, että sitä ajattelemalla jaksaa ponnistaa pehkun pohjalta ylös. Plussaa on, jos aamiainen on valmiina, jolloin sen valmistukseen kuluvan ajan voi käyttää rauhalliseen nautiskeluun. Ekstraplussaa on, jos aamiainen on sekä herkullinen että ravitseva. Kolminkertaisen plussan aamiainen ansaitsee, jos se on lompakkoystävällinen. Seuraa resepti, joka täyttää kaikki nämä kriteerit.

Tällä puuroreseptillä tekee vatsansa onnelliseksi monena aamuna peräkkäin. Puuro on niin herkkua, ettei kyllästymispiste tule heti vastaan. Ja kun tulee, voi vaihtaa aamiaislajiketta. Opiskelijan lompakkokin kiittää, ainakin jos on kantanut pakasteeseensa itse poimittuja metsän antimia kotopuolesta. Erityisarvon marjat ja mehut saavat, kun ne on rahdannut kuudensadan kilometrin matkan pakastimesta toiseen. Silloin jokaisen mustikan, sen pienimmänkin, syö suurella hartaudella, uskokaa tai älkää!

Puuroa popsii myös kuvan tapaan välipalana. Ja iltapalana. Ja muuten vaan -palana.

Niin iso annos kuin tämän köökin suurimpaan (ja samalla pienimpään eli ainoaan) kattilaan juuri ja juuri mahtuu:

5 dl sokeroimatonta marjamehua ( ½ puolukkaa, ½ punaherukkaa)
5 dl vettä
2 dl puuroriisiä

1 iso banaani
3 dl marjoja
2 rkl hunajaa
½ tl suolaa

Banaani, marjat ja hunaja tuovat makeutta omaan makuuni riittävästi. Sokeriakin / sokeroitua mehua / enemmän hunajaa voi kuitenkin halutessaan heittää sekaan.

Kuumenna mehu ja vesi kiehuvaksi. Lisää riisi ja keitä melkein kypsäksi, noin 25-30 minuuttia.
Lisää banaani ohuina siivuina ja hunaja. Keitä kypsäksi ja lisää lopuksi suola ja jäiset tai tuoreet marjat.

Syö lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Maitoloraus sopii hyvin jatkeeksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti